Napelem családi házra

Napelem a családi házon. Egyre gyakrabban láthatjuk családi házas övezetekben, hogy a háztetőket napelemek borítják. Napelemekkel minden nap találkozhatunk.

Napelem a családi házon. Egy sűrűbben láthatjuk családi házas övezetekben, hogy a háztetőket napelem modulok borítják. Napelemekkel minden nap találkozhatunk (napelemes számológép, napelemes kerti lámpa) és a világűrtől a sivatagokig megtalálhatóak a napelemek.

Napelemekkel minden nap találkozhatunk ( napelemes számológép, napelemes kerti lámpa ) és a világűrtől a sivatagokig megtalálhatóak a napelemek. Miért jó, hogy napelem van a családi házunkon? A Nap egy órányi energia-kibocsátása az egész emberiség jelenlegi évi energiafogyasztását fedezhetné.

A napelemekkel tiszta, megújuló energiát állíthatunk elő minden káros anyag kibocsátás nélkül, védi a környezetünk és a levegő minőségét. Amikor családi házunkra napelemeket szeretnénk, akkor fontos meggyőződni arról, hogy milyen a tető árnyékoltsága és tájolása.

Napelem családi házra

A családi házunkra telepített napelemes rendszerrel egyszerre szabadulunk meg az éves áramszámla fizetés terhétől és még a családi házunk értékét is növeljük a napelemes rendszer árával. Sőt, nem csak megszabadulunk az áramszámla fizetésének terhétől, és nem függünk többé az ingadozó áramáraktól. A családi házra telepített napelemek megtérülési ideje 8-10 év, ezután még 30-40 évig ingyen termelnek energiát a napelemek a háztartásunk számára.

A napelem működési elvének lényege, hogy a nap elektromágneses sugárzásának következtében a félvezetőben szabad töltéshordozók jönnek létre. Utóbbiak hatására a napelemes rendszer celláinak fémelektródáin feszültségkülönbség keletkezik, melynek köszönhetően egyenáram jön létre, amit ahhoz, hogy a háztartásunkban is feltudjuk használni szükségünk van egy inverterre, ami az egyenáramot váltóárammá alakítja át, ezzel működnek az elektromos eszközeink is.

Az elszámolás az energiaszolgáltatóval éves elszámolással egy oda-vissza mérő áramóra adatai alapján történik. A napelemekkel által megtermelt többletáramot a szolgáltató törvényileg kötelező megvásárolni tőlünk.

Ha napelemeket szeretne a családi házra, akkor megbízható, referenciákkal rendelkező napelem rendszereket telepítő kivitelező céget válasszon, akik a napelem kivitelezéseket minőségi anyagokkal végzi.

Napelemek a házon

Napjaikban egyre elterjedtebb a környezettudatos gondolkodás, és ezen belül is a megújuló energiaforrások keresése, használata. A megújuló energiák közül a Nap erejét kihasználó napelemes rendszerekkel találkozhatunk legtöbbször.

Napelemes rendszereket láthatunk a családi házakon, és sok cég és vállalkozás is napelemes rendszerrel csökkenti a rezsiköltségeit. A napelem egy olyan eszköz, amely a Nap sugárzását villamos energiává alakítja át. A napelem vagy fotovillamos elem olyan szilárdtest eszköz, amely az elektromágneses sugárzást (foton befogást) közvetlenül villamos energiává alakítja.

Környezettudatos házak

Napelemes rendszerünkkel csökkentjük a családunk ökológiai lábnyomát, a napelemekkel káros széndioxid kibocsátás nélkül termelünk energiát a családunk számára.

A családi házakra telepített napelemes rendszerek átlagos megtérülése támogatások nélkül 8-10 év, utána elmondhatjuk, hogy ingyen energiát termel számunkra. A napelemes rendszerek kivitelezésekor fontos a házunk tájolása és a tető árnyékmentessége. A tető árnyékmentessége azért nagyon fontos a napelemes rendszer kivitelezésekor, mert egy fa, egy kiugró tetőrész által a napelem modulokra vetett árnyéka nagymértékben, akár 30-50%-ban is visszavetheti a napelemes rendszerünk termelését, ami a napelemes rendszerünk megtérülése szempontjából is sokat számít.

Ház napelemekkel

A napelemek elektromos energiát állítanak elő a napsugárzás hatására. A termelt energiát közvetlenül visszatáplálhatjuk az elektromos hálózatba, ezt a szolgáltató visszavásárolja, vagy akkumulátorok segítségével eltárolhatjuk későbbi felhasználásra. Érdemes a napelemes rendszerünk méretét akkorára tervezni, hogy a családi házunk éves áramfogyasztását megtermeljék a napelemek. A napelem panelok által megtermelt áramot a szolgáltatóval éves elszámolás alapján számoljuk el egy oda-vissza mérő áramóra segítségével. Bővebben ezt a Napelem méretezés cikkben jártuk körbe.

A Villamos Energia Törvény rendelkezése értelmében minden 50 kVA-os teljesítményt meghaladó rendszer építési engedély köteles. Egy családi házra telepített napelemes rendszer átlagos mérete 4-5 kVA-os, így nincs szükség építési engedélyre.

Napelem családi házra kedvező hitellel

2019-ben lakossági támogatás továbbra is a kedvező, 0%-os kamatú (és 0% THM) hitel formájában érhető el. A hitel futamideje maximum 20 év lehet, 10% önerőt szükséges biztosítani.

Továbbra is sláger az MFB 0%-os lakossági hitele napelemes és egyéb energiahatékonysági fejlesztésekre!

Még több, mint 70 milliárd forint áll a lakosság rendelkezésére, hogy napelemes rendszer kiépítéséhez most költségeik 90%-át valóban kamatmentes hitelből fedezzék, akár 20 éves futamidőre. A jövedelem fókuszú hitelbírálat eredményeként maximálisan 10 millió forintos kölcsön vehető igénybe, 5 millió Ft összegig jelzálog terhelés nélkül.

Az igényelt hitel kizárólag magánszemély(ek) tulajdonában álló, lakhatási célt szolgáló ingatlan villamosenergia ellátását biztosító napelem telepítésére is fordítható akár önállóan, akár egyéb energiahatékonysági fejlesztésekkel (pl. szigetelés, nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés) kombinálva.

Tapasztalt szakemberek helyszíni felmérés alapján segítenek a megfelelő méretű rendszer kiválasztásában. A minőségi Sharp panelek és az osztrák, valamint a német inverterek telepítését az ország bármely pontján vállalják egyes kivitelező cégek.

Napelem kivitelezés családi házra

Támogatás nélkül is biztos befeketetés.

Napelem telepítése családi házra megtérülő pénzügyi befektetés és környezetkímélő megoldás lehet a háztartás villamos energia ellátására.

Sajnos, magánszemélyek számára jelenleg nem áll rendelkezésre vissza nem térítendő támogatás napelem telepítésére, és nincs információ arról, hogy a közeljövőben várható-e valamilyen konstrukció.

Napelemes családi ház pályázat

Napelem telepítése családi házra megtérülő pénzügyi befektetés és környezetkímélő megoldás lehet a háztartás villamos energia ellátására. Nézzük a részleteket!

Egy családi büdzsé legnagyobb részét a rezsi költségek teszik ki, ennek egyik eleme az áramköltség. A megújuló energiák elterjedése miatt egyre több család tervezi, hogy napelemes rendszer segítségével szabadul meg az éves áramszámla fizetésének terhétől.

A napelemekkel tiszta, zöld energiát állítunk elő a háztartásunk számára, nincs káros széndioxid kibocsátás, nincs környezetszennyezés. A napelemek a Nap fényét alakítják át egyenárammá, amit egy áramátalakító készülék, az úgy nevezett inverter alakít át, a háztartásunkban is felhasználható váltóárammá.

Sajnos, magánszemélyek számára jelenleg nem áll rendelkezésre vissza nem térítendő állami támogatás napelem telepítésére, és nincs információ arról, hogy a közeljövőben várható-e valamilyen konstrukció.

Az áramot az energiaszolgáltató hálózatába tápláljuk be, és onnan vesszük vissza amikor a napelem rendszerünk nem, vagy kevesebbet termel (pl. éjszaka, vagy télen). Az energiaszolgáltatóval az elszámolás éves szinten történik egy oda-vissza mérő villanyóra segítségével.

Családi ház napelemekkel a tetején