Napelem inverterek

Miért fontos, hogy a napelemes rendszerünk minőségi invertert tartalmazzon? Az inverter a rendszer egyik legfontosabb eleme, csak a legkiválóbb minőségű jöhet szóba. Az inverter alakítja át a modulok által megtermelt egyenáramot váltóárammá.

Fontos, hogy megbízható, jó minőségű, magas hatásfokú invertert válasszunk napelemes rendszerünkbe.

A napelem modulok a fotovoltaikus elv alapján elektromos áramot alakítanak elő a Nap fényéből. Az így megtermelt áram környezetbarát, megújuló energia. Egyszerre szabadulunk meg az éves áramszámla fizetésének terhétől, és még a környezetünket is óvjuk. A napelemek által termelt áram egyenáram,. Ahhoz, hogy a háztartásunkban is használatos váltóáram legyen, szükségünk van egy áramátalakító berendezésre, vagyis az inverterre. Az így átalakított áramot tápláljuk be a területileg illetékes energiaszolgáltató hálózatába.

Fontos, hogy a napelem rendszerünkben megbízható, jó minőségű, magas hatásfokú inverter működjön, mert rossz minőségű inverter sok bosszúsággal és plusz kiadással járhat, így ezen nem éri meg spórolni.

Jó inverter = megbízható napelem rendszer

A napelemes termékek piacán sokféle inverter található. Törekedni kell rá, hogy a kivitelező cég a  a legmegbízhatóbb, legjobb minőségű invertert használja, hogy az ön napelem rendszere további kiadások nélkül termeljen áramot a háztartása számára.

SMA inverter

Az SMA inverter gyártó céget 1981-ben alapították Németországban. A napelemes technológiák és energetikai rendszerek piacvezető szakértőjeként az SMA a lehető legkorszerűbb megoldásokat kínálja. A legtöbb inverterekhez kapcsolódó innováció és szabadalom az SMA nevéhez köthető.

Magas minőségű inverter

Az SMA inverter magas minőségének legjobb bizonyítéka a jótállás. Ha egy SMA inverter bármikor meghibásodik az első 5 évben, akkor a gyártó nem javítja, hanem azonnal cseréli azt. Ez a garancia 10 és 15 évre is meghosszabbítható. Itt a garancia nem azt jelenti, hogy 15 év után az SMA invertert le kell cserélni. Az SMA a jótállást az inverter egy alkatrészének élettartalmához köti.

Ez a varisztor, amelynek a feladata, hogy a légkörben történő energia csúcsok, például a közeli villámcsapások hatásaitól megóvja az invertert.

Napelem pályázat 2019
Napelemes pályázat magánszemélyeknek

SMA inverter garancia

A garancia lejárta után tehát nem a teljes invertert kell lecserélni, hanem egy alkatrészből kell újat beszerezni, és az sem biztos, hogy szükség lesz rá. Az SMA egy és háromfázisú invertereket a mérhető adatai és műszaki stabilitása alapján, hosszú távon a legmegbízhatóbb inverternek minősítették az európai és amerikai szakemberek. A napelemes rendszer megtérülési idejét csökkenti a kiemelkedő hatásfokával. (98,9%-os).

SMA inverterek - széleskörű megoldás

Az SMA egy és háromfázisú inverterek az elsők között voltak az áramszolgáltatók által engedélyezett inverterek között, jelenleg is igen széles teljesítménykategóriában elérhetőek, 2 kW-tól 20 kW-ig. Az SMA inverterek egyfázisú, vagy háromfázisú kivitelben készülnek. 

Ha a tervezett napelemes rendszer helyszínén a hálózati csatlakozás egyfázisú, akkor ide természetesen csak egyfázisú inverter csatlakoztatható. Egy fázisra maximum 5 kVA-es inverter teljesítmény kapcsolható, akkor is, ha a bejövő teljesítmény ennél nagyobb. Háromfázisú fogyasztói csatlakozás esetén napelemes rendszer invertere is háromfázisú. Az SMA egy és háromfázisú inverterek terén széles termék skálával rendelkezik, az SMA Sunny Boy termék család, ami egyfázisú inveretek termékcsaládja, és az SMA Tripower háromfázisú inverterek.

Napelem pályázat 2019
**SMAPRICES**
Napelemes pályázat magánszemélyeknek

Fronius inverter

Az osztrák Fronius inverter gyártó cég 1995-ben kezdte meg a napelemes inverterek gyártását. A Fronius inverterek széles teljesítménykategóriában elérhetőek, 1,5 kW-tól egészen 48 kW-ig engedélyezettek az áramszolgáltatóknál.

A Fronius cég az invetereket egyfázisú, vagy háromfázisú kivitelben készíti. Ha a tervezett hálózatra visszatápláló napelemes rendszer helyszínén a hálózati csatlakozás egyfázisú, akkor csak egyfázisú inverter csatlakoztatható. Egy fázisra maximum 5 kVA-es inverter teljesítmény kapcsolható, akkor is, ha a bejövő teljesítmény ennél nagyobb. Háromfázisú fogyasztói csatlakozás esetén három fázisú invertert használnak a napelemes kivitelezések során. A Fronius cég az inverterek széles termék kínálatával rendelkezik a Fronius Galvo, Fornius Symo, Fronius Primo inverter nevek ismerősen hangzanak azoknak, akik napelemes rendszerekkel foglalkoznak.

Fronius inverter - kiváló szervízháttér és megbízhatóság

A Fronius invertereket megfelelő ár/értékarány és kiváló szerviz-háttér jellemzi. 5 év gyártói garancia külön díj ellenében kibővíthető 10, 15 vagy akár 20 évre is. A Fronius invertereket regisztrálni kell a Fronius weboldalán, csak akkor érvényes a gyártó által adott 5 év garancia.

A Fronius invertereket Magyarországon mindegyik áramszolgáltató elfogadja hálózatra történő visszatápláló napelem rendszer telepítésekor. A Fronius Galvo Light és Symo Light megnevezésű inverter család, melynél a light azt jelöli, hogy az inverterbe nincs beépítve internetes kapcsolódási lehetőség. A többi Fronius inverternél lehetőség van az internetes kapcsolódásra és a napelemes rendszerünk termelése a számítógépen vagy a telefonunkon is nyomon követhető.

Napelem pályázat 2019
**FRONIUSPRICES**

Huawei inverter

A mindenki által ismert Huawei a kínai piac gyártóóriása. A Huawei lenyűgöző vállalat, hírnevének megfelelt azzal, hogy nemcsak a telekommunikációs ipar nagy részét szerezte meg, hanem a napenergia-inverterek piacának nemzetközi uralmát is.

**HUAWEIPRICES**

Solar Edge inverter

A SolarEdge egy új invertertípus, amely két részből áll. Az egyik a napelem modulhoz közvetlenül kapcsolódó teljesítmény optimalizáló eszköz, amely mindig az optimális munkapontban tartja a napelemet. A SolarEdge rendszer másik eleme az inverter, amely a hálózatra táplálást végzi.

Az inverterek egyfázisú, vagy háromfázisú kivitelben készülnek. Ha a tervezett napelemes rendszer helyszínén a hálózati csatlakozás egyfázisú, akkor ide természetesen csak egyfázisú inverter csatlakoztatható. Egy fázisra maximum 5 kVA-es inverter teljesítmény kapcsolható, akkor is, ha a bejövő teljesítmény ennél nagyobb. Háromfázisú fogyasztói csatlakozás esetén napelemes rendszer invertere is jellemzően háromfázisú, de lehet alkalmazni fázisonként beépített egyfázisú invertereket is. A SolarEdge az inveretek széles skálájával van jelen a napelemes inverterek piacán.

Napelem pályázat 2019
Napelemes pályázat magánszemélyeknek

Solar Edge inverter, a hatékony napelem rendszer építőköve.

A SolarEdge inverter optimalizációs rendszer azt is lehetővé teszi, hogy több hely kihasználásával (akár időszakosan árnyékolt felületek használatával), különböző tájolású/dőlésszögű, eltérő teljesítményű vagy márkájú modulok egy stringen belül elhelyezésre kerüljenek. Az invertereket lehetőség szerint hűvös, száraz, pormentes helyiségben, tehát belső térben célszerű elhelyezni. A SolarEdge inverter napelem szintű optimalizálás magában foglalja a napelemszintű monitoring lehetőségét is.

**SOLAREDGEPRICES**