Napelem rendszer előnyei

Pontosan mik a napelem rendszer előnyei a nem megújuló energiaforrásokkal szemben? Hogyan tudjuk megítélni azt, hogy mennyire hasznosak számunkra? Nézzük meg!

A napenergia képezi az alapját csaknem valamennyi természeti folyamatnak, beleértve az emberi életet is. Bőséges, tiszta, biztonságos, szabadon hozzáférhető és mindenütt rendelkezésre álló energiát biztosít most - és az elkövetkező évmilliárdok során. A napenergia maximális kiaknázása szükséges lépés ahhoz, hogy biztosíthassuk a fenntartható energiaellátást, megvédjük bolygónkat és az elkövetkező generációk egészségét. De álljon még itt tíz érv a napelem rendszer előnyeiről.

Az áramszámla a múlté.

Egy jól méretezett napelem rendszerrel a háztartása megszabadul az áramszámla éves fizetésének terhétől.

Nincs karbantartás.

A napelemes rendszereknek szinte nincs karbantartási igénye. A napelem csendesen teszi a dolgát és termeli az ingyen energiát. A már korábban telepített eszközök is bizonyítják, hogy igen hosszantartóak – akár negyven évig is tökéletesen működnek, illetve az időjárás viszontagságainak is ellenállnak.

Környezettudatos.

A napelem rendszerrel óvja, védi a környezetünket, mert nincs széndioxid és egyéb környezetszennyező gáz kibocsájtás. A napelemes rendszer alkalmazása bárhol lehetséges, környezetbarát módon termelhetünk villamos energiát családi házunk vagy társasházunk részére.

Korlátlan energia.

A napenergia egy megújuló energiaforrás, olyan természeti jelenség, amelyből energia nyerhető ki, és emberi beavatkozás nélkül is újratermelődik. Tehát korlátlan energiaforrás, kimeríthetetlen mennyiségben rendelkezésünkre áll – amíg süt a nap, addig működik a rendszer.

Napelem a garázson
Napelem a tetőn

Egyszeri, biztosan megtérülő befektetés.

A napelemes rendszer telepítésével egyszeri befektetéssel megszabadulhatunk a villanyszámlától! A hálózatra visszatápláló napelemes rendszer felszerelésével úgy növeljük ingatlanunk értékét, hogy közben csökkentjük rendszeres kiadásainkat. A napelem teljesítményének növekedése és árának csökkenése miatt, bárki számára elérhetővé vált és belátható időn belül megtérül.

Kiépített villamoshálózat nélkül is, mindenhol elérhető.

Napelemes rendszerrel olyan helyeken is lehetőség van az áram biztosítására, ahol nincs kiépített villamoshálózat. A napelem modulok által termelt áram akkumulátorokban eltárolható.

A napenergia az egyetlen olyan energia, ami mindenhol helyben előállítható. A világűrtől az sivatagig, a sarkkörökig mindenhol megtalálhatjuk a napelemes rendszereket. Ha rendelkezünk megfelelő méretű tetőfelülettel, akkor az ingatlanunkra is telepíthetünk napelemes rendszert.

Megtérülés.

A napelemes rendszer 8-10 év alatt megtérül és azt követően termeli Önnek az ingyen energiát. Ezután még akár 30-40 évig ingyen termeli az áramot az ön háztartása számára, a legrégebbi rendszerek már több mint 40 éve működnek.

Biztonság, az időjárástól függetlenül.

A napelemek a bizonytalan gazdasági helyzetben is biztonságot nyújtanak. Előre tervezhető biztos jövőképet ad háztartásunk számára, ahol nem vagyunk kiszolgáltatva az energiaszolgáltatóknak és a folyamatosan dráguló energiaáraknak.

A napelem rendszer jól tűri a mostoha és szélsőséges időjárást is. A napelemes rendszer nem tartalmaz kopó forgó alkatrészt, így a karbantartásuk is minimális. A napelem modulokon biztonsági üveg van, ami a jégesőnek is ellenáll.

Napelem a tetőn