Mit kell tudnom a napelemekről?

Mennyit spórolhatok a napelem rendszerekkel? Mennyi idő alatt térül meg egy fotovoltaikus rendszer felszerelése? Megéri a befektetést? Mekkora a kockázat? Előfordulhat, hogy egyáltalán nem térülnek meg a kivitelezés költségei?

Sokan félnek belevágni a napelem rendszer telepítésébe, mert éppen ezekre a kritikus kérdésekre nem találják meg sehol a választ.

Egy családját érintő, hosszú távú döntés előtt áll, és nem beszélnek Önnek a napelem rendszer gyakorlati, pénzügyi vonzatairól? Ezek nélkül egyszerűen nem lehet biztos elhatározásra jutni.

Tudnia kell, mire számíthat, mekkora távlatokban gondolkozhat akár az idő, akár az anyagiak szempontjából.

Hosszú listákat állíthatnánk össze, amin a környezettudatosságtól kezdve a hosszú élettartamon át az ingatlanárakra gyakorolt hatásokig mindent felsorolnánk, de valószínűleg ezek nem oszlatnák el a kétségeit.

Éppen ezért válaszoljanak a kérdésekre olyanok, akiknek a házán már ott vannak a napelemek. Olyanok, akiknek a napelemes rendszert már üzembe helyezték az otthonában, és a rendszer gyakorlati szempontjából is véleményt tudnak mondani.

Önnek tapasztalatokon alapuló véleményekre van szüksége olyanok szájából, akik már megtették ezt a lépést, és hosszú évek elmúltával sem kellett csalódniuk.

Összegyűjtöttük Önnek a véleményeket, hogy lássa, mi motiválta azokat, akik most már évek óta élvezik a napelem rendszer nyújtotta előnyöket.

Mit kell tudnom a napelemekről?
Napelemes pályázat magánszemélyeknek

Több rejlik a napelem rendszerben, mint gondolná!

Az, hogy az áramot önmagának termeli, hatalmas terhet vesz le a válláról, ami elsőre talán föl se tűnik. De gondoljon bele: gyakorlatilag mindent, ami árammal működik a lakásában, ön fogja ellátni energiával, a szolgáltatótól teljesen függetlenül!

A mosógéptől a klímáig minden, aminek működése igen komolyan meglátszott a villanyszámlán, most a napfényből nyeri majd a szükséges energiát, és fizetnie sem kell érte. Ha pedig a többi háztartási eszközét is lecseréli, például a gáztűzhelyét villanytűzhelyre, még a többi számláján is spórolhat. Nincs hát többre szüksége, mint a célja meghatározására, és rezsiköltségeit akár nullára is csökkentheti!

Az egyik legjobb befektetés a világon

A napelem rendszer gyakorlatilag egy befektetés, ami az évtizedek során folyamatosan passzív hozamot termel. Kifizet egy bizonyos összeget az alkatrészekre és a kivitelezésre, valamint megköti a szükséges szerződéseket a szolgáltatóval, hogy azt az árammennyiséget, amit nem használ fel, visszajuttathassa a hálózatba, amit így jóváírnak Önnek.

Otthonában hivatalosan egy háztartási kiserőmű működik, ami napról napra passzív hozamot biztosít. Így haladva maximum 8-10 év alatt a kivitelezés költsége teljesen megtérül, és a termelés ezután sem áll meg!

Egy családi házra szerelt napelem rendszer 50 évig üzembiztosan működhet, így nem kell sokat magyarázni, miért érdemes befektetésként gondolni a telepítésére. Ha ugyanezt a kezdő összeget bankban helyezné el, a haszon a közelében sem lenne annak, amit így gyűjthet az évtizedek alatt.

A biztonság, amit ad, mindent megér

Ezt a mondatot egy olyan mondta, aki nagyon elégedett a házán működő napelemes rendszerrel, és számára a biztonság érzés jelentette a legfontosabb szempontot, ami miatt belefogott a kiviteleztetésbe. 

Napelem - Az egyik legjobb befektetés a világon