Napelem támogatás

Napelem rendszer telepítése előtt érdemes tájékozódni, hogy milyen napelemes támogatások és pályázatok érhetőek el, hogy a napelem rendszerbe fektetett pénzünk jóval gyorsabban térüljön meg. Ha szeretne többet tudni, keressen minket bizalommal!

Egy családi büdzsé legnagyobb részét a rezsi költségek teszik ki, ennek egyik eleme az áramköltség. A megújuló energiák elterjedése miatt egyre több család tervezi, hogy napelemes rendszer segítségével szabadul meg az éves áramszámla fizetésének terhétől.

Sokan azt gondolják, hogy a napelemes rendszerek telepítése nem éri meg, hogy soha nem térül meg, pedig a napelemes rendszerek megtérülése, támogatások nélkül 8-10 év. 

Természetesen napelemes támogatást vagy pályázati pénzeket felhasználva, a napelemes beruházásunk nagyságrendekkel gyorsabban térül meg, miközben az ingatlanunk értékét is növelni fogja.

2020. november 18-án Novák Katalin, az akkori családokért felelős tárca nélküli miniszter jelentette be az új otthonfelújítási támogatás részleteit. Az program célja, hogy biztonságos és élhető otthont biztosítson a gyermeket nevelő háztartások számára.

Ki veheti igénybe a napelem támogatást?
**FAQCALL**

Napelem pályázat magánszemélyeknek

A napelem rendszer telepítése előtt, érdemes utánajárni, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, a napelem rendszer kivitelezések támogatására magánszemélyek számára, így napelemes befektetésünk is gyorsabban térül meg.

Magánszemélyek számára most nincs elérhető vissza nem térítendő támogatás, a magánszemélyek számára elérhető első és legfontosabb támogatás a Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó visszatérítendő támogatás (0%-os hitel) (GINOP-8.4.1/A-17 ill. VEKOP-5.2.1-17).

Ki igényelhet napelem támogatást?

 • nagykorú, cselekvőképes, magyar adóazonosítóval rendelkezik magyar állampolgár (vagy legalább egy éve magyar lakcímmel/tartózkodási hellyel rendelkezik)
 • a korszerűsíteni kívánt ingatlan tulajdonosa/résztulajdonosa
 • az ingatlan lakóingatlan
 • a támogatás igénylő lakóhelye vagy ideiglenes tartózkodási helye
Napelem pályázat magánszemélyeknek
Mit lehet még tudni a napelem támogatásról?

Mit lehet még tudni a napelem támogatásról?

A támogatás mértéke: a teljes beruházás költségének 90%-a lehet, az elvárt önerő mértéke: 10% (amibe beleszámítható a lakás előtakarékossági számla), a megvalósítás helyszíne Magyarország lehet, a futamidő: 1-20 év, mely  támogatás összege magánszemélyek esetében : 10.000.000 Ft-ig terjedhet.

Röviden: érdemes körülnézni és tájékozódni, mielőtt belevágna a napelem rendszerének kivitelezésében. Szeretne többet tudni? Hívja a kiválasztott napelemes cég ügyfélszolgálatát!

Van más támogatás is magánszemélyeknek?

Igen, van, a Falusi CSOK. Az 5000 fő alatti létszámú falvakban (akár használt) ingatlant vásárlók vehetnek fel. A felvehető összeg a gyermekek számától függ (lásd lenn). A falusi CSOK összegének felét a vásárlásra, másik felét a felújításra lehet fordítani. Tehát érdemes a felújításra szánt összeg egy részét energetikai fejlesztésre, napelem rendszer beruházásra költeni

 • 1 gyermek esetén 600 000 forint
 • 2 gyermek esetén 2.6 millió forint
 • 3 gyermek esetén 10 millió forint
Falusi CSOK napelem
Napenergia pályázat vállalkozásoknak

Napenergia pályázat vállalkozásoknak

GINOP támogatási lehetőség mikro-, kis-, és középvállalkozások számára

Mikro-, kis- és középvállalkozások számára, amely keretében napelemes rendszer beszerzése és telepítése támogatható a saját energiafogyasztás fedezését szolgáló villamosenergia-termelés céljából. A vissza nem térítendő támogatási összeg minimum 1,5 millió forint, maximum 3 millió forint.

Kizárólag olyan napelemes rendszer telepítése támogatható, amely

 • a fejlesztéssel érintett épülethez, vagy azonos fűtési körön lévő épületekből álló épületcsoporthoz kötődik,
 • az épületben működő termelési eszközök villamos-energiaigényének legfeljebb 100 százalékát fedező, minimum 7,5 kWp, maximum 15 kWp névleges teljesítményű
 • kizárólag a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre
 • olyan épületen kerül telepítésre, amelyben a támogatási kérelem benyújtását megelőzően volt villamosenergia felhasználása

A támogatási kérelmet olyan mikro-, kis-, és középvállalkozások nyújthatják be, amelyek rendelkeznek;

 • minimum 3 lezárt üzleti évvel,
 • amelyeknek a fejlesztendő székhelyén/telephelyén/fióktelepén bejelentett teljes munkaidős létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző 1 évben minimum 1 fő volt.

Vállalkozások részére továbbra is elérhető a VEKOP keretében a hitel+támogatás kombináció a Közép-Magyarországi Régióban.

GINOP támogatási lehetőség mikro-, kis-, és középvállalkozások számára