Napelem pályázat

Mint minden beruházásnál, a napelemes rendszereknél is fontos a megtérülési idő, hogy a napelem rendszerbe fektetett pénz mennyi idő alatt térül meg, mikor jön vissza az ára. Ezekre a kérdésekre keresünk választ a cikkünkben.

A napelem modulok a Nap fényét, a fotovoltaikus elv alapján, elektromos árammá alakítják át. A napelemekkel helyben állíthatunk elő elektromos áramot, így a világűrtől a sarkkörökig, mindenhol találkozhatunk a napelemes rendszerekkel. A napelemekkel tiszta, zöld energiát termelhetünk káros anyagok kibocsátása nélkül, ezzel is megóvva a lakókörnyezetünket.

A legrégebbi napelem rendszer már több mint 60 éve működik, így kijelenthetjük, hogy napelemes rendszerünkkel évtizedekre megoldjuk a háztartásunk áramigényét. A napelem rendszerek nem tartalmaznak mozgó, kopó alkatrészeket, így a karbantartási költségei is minimálisak, plusz kiadások nélkül termel áramot számunkra. Egy jól méretezett napelem rendszer a háztartásunk éves áramfogyasztását kiváltja, így fontos, hogy olyan cégre bízzuk a napelem rendszer kivitelezését, aki megfelelő referenciákkal rendelkezik a napelem rendszerek kivitelezése terén, hogy az ön napelemes beruházása minél előbb megtérüljön.

Napelem pályázat

Mint minden beruházásnál, a napelemes rendszereknél is fontos a megtérülési idő, hogy a napelem rendszerbe fektetett pénz mennyi idő alatt térül meg, mennyi idő alatt termel annyi áramot a napelem rendszerünk, hogy visszajön a bekerülési ára. 

Egy jól megtervezett, minőségi beépített anyagokat tartalmazó napelem rendszer átlagos megtérülése, pályázati pénzek nélkül 10-12 év. Pályázati támogatással természetesen a megtérülési idő jóval rövidebb.

Napelem pályázat
Napelemes pályázat magánszemélyeknek

Napelemes pályázat magánszemélyeknek

Magánszemélyek számára jelenleg nem áll rendelkezésre vissza nem térítendő támogatás napelem telepítésére, és nincs információ arról, hogy a közeljövőben várható-e valamilyen pályázati támogatás.

2019-ben lakossági támogatás továbbra is a kedvező, 0%-os kamatú (és 0% THM) hitel formájában érhető el. A hitel futamideje maximum 20 év lehet, 10% önerőt szükséges biztosítani. Ezzel segítve azokat, akik nem rendelkeznének a napelem rendszer kivitelezés teljes árával.

A támogatás célja magánszemélyek épületenergetikai beruházásaihoz szükséges forrás biztosítása a lakóépületek energiahatékonyságának, valamint a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazásának növelése érdekében.

Ki igényelhet 0%-os hitelt napelem rendszerre?

Napelem támogatást igényelhet az a magánszemély, aki

  • nagykorú, cselekvőképes, magyar adóazonosítóval rendelkezik magyar állampolgár
  • vagy legalább egy éve magyar lakcímmel/tartózkodási hellyel rendelkezik
  • a korszerűsíteni kívánt ingatlan tulajdonosa/résztulajdonosa
  • az ingatlan lakóingatlan
  • a támogatás igénylő lakóhelye vagy ideiglenes tartózkodási helye

A támogatás mértéke: a teljes beruházás költségének 90%-a.
Elvárt önerő mértéke: 10% (amibe beleszámítható a lakás előtakarékossági számla)
Megvalósítás helyszíne: Magyarország
Futamidő: 1-20 év

A napelem rendszerre felvehető hitelekkel a Napelem támogatás weboldalon foglalkozunk részletesen.

Ki igényelhet 0%-os hitelt napelem rendszerre?
Napelem pályázat vállalkozásoknak

Napelem pályázat vállalkozásoknak

Vállalkozások részére továbbra is elérhető a VEKOP keretében a hitel+támogatás kombináció a Közép-Magyarországi Régióban. A többi régióban pedig GINOP keretében nyílik vissza nem térítendő támogatás.

GINOP-4.1.3-19 | Új támogatási lehetőség mikro-, kis-, és középvállalkozások számára

Mikro-, kis- és középvállalkozások számára, amely keretében napelemes rendszer beszerzése és telepítése támogatható a saját energiafogyasztás fedezését szolgáló villamosenergia-termelés céljából. A vissza nem térítendő támogatási összeg minimum 1,5 millió forint, maximum 3 millió forint.

Mire használható a GINOP támogatás?

A GINOP-4.1.3-19 kizárólag olyan napelemes rendszer telepítése támogatható, amely:

  • a fejlesztéssel érintett épülethez, vagy azonos fűtési körön lévő épületekből álló épületcsoporthoz kötődik,
  • az épületben működő termelési eszközök villamos-energiaigényének legfeljebb 100 százalékát fedező, minimum 7,5 kWp, maximum 15 kWp névleges teljesítményű
  • kizárólag a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre
  • olyan épületen kerül telepítésre, amelyben a támogatási kérelem benyújtását megelőzően volt villamosenergia felhasználása
Mire használható a GINOP támogatás?
Válogasson kedvére jó állapotú, megbízható, tiszta autóink közül! Pontosan milyen személyautókat bérelhet tőlünk? Tiszta, jól karbantartott tehergépjárműveink biztosan nem fognak csalódást okozni. Válasszon kedvére, és egyeztessen velünk!

Autóbérlés Budapest - Autó, teherautó és autómentő bérlés Budapesten!

Válogasson kedvére jó állapotú, megbízható, tiszta autóink közül! Pontosan milyen személyautókat bérelhet tőlünk? Tiszta, jól karbantartott tehergépjárműveink biztosan nem fognak csalódást okozni. Válasszon kedvére, és egyeztessen velünk!

Autómentő bérlése esetén természetesen helyszínre szállított bérautót is tudunk kínálni. Országos + Ausztria autópálya matricával már 25000 forintért naponta. Tapasztalt munkatársaink gyorsan és több éves tapasztalattal látják el feladatukat. Az autóbérlés során valamennyi intéznivalóra jól bevált rendszerünk van, hogy a lehető leghamarabb vihesse el autóját.