Napelemes üzemcsarnok

A cégünk, vállalkozásunk üzemcsarnokára telepített napelemes rendszerrel, tiszta, ingyenes, megújuló energiát állíthatunk elő a vállalkozásunk számára.

A napelem panel segítségével a napból érkező fényt átalakíthatjuk elektromos árammá. A telepített napelem rendszer legfontosabb része maga a napelem modul, amelyben a félvezető képes villamos energiát biztosítani a fény hatására.

A keletkező elektronok vezetékeken keresztül jutnak el az elektronikus átalakítóhoz, azaz az inverterhez, amelynek az a feladata, hogy a napelemből érkező egyenáramot váltóárammá alakítsa. A napelemből érkező, és az inverter által átalakított fel nem használt energia folyamatosan visszatáplálódik a hálózatba. 

Így, ha éppen nem használunk elektromos áramot, akkor lényegében elraktározódik a megtermelt mennyiség. Amennyiben pedig a napelem éppen nem termel, akkor a hálózaton tárolt energiát használhatjuk fel. Az elszámolás a szolgáltatóval egy oda-vissza mérő óra segítségével, éves szinten történik meg. 

A cégek és vállalkozások egyik legnagyobb havi kiadása a rezsiköltség, ezen belül a villanyszámla kifizetésének a terhe. Egy jól méretezett napelemes rendszerrel vállalkozásunk áramköltségei teljes egészében kiválthatóak.

Napelem rendszer egy üzemcsarnokon

A napelemes beruházást megoldhatjuk saját kiadásból is, de a cégek, és vállalkozásoknak KEHOP valamint a GINOP keretei között várhatóak olyan pályázati kiírások, amelyekben vállalkozások is jó eséllyel pályázhatnak napelemes rendszerek telepítésére.

A napelemeknek és a pályázatok révén nyert összegeknek köszönhetően nagyságrendekkel csökkenthetők a rendszer kiépítésének bekerülési költségei, amely ráadásul negyedszázadra kiszámítható módon láthatja el a vállalkozásokat tiszta energiával. A támogatások céges beruházások esetén akár a 100%-os arányt is elérhetik!

A cégünk, vállalkozásunk üzemcsarnokára telepített napelemes rendszerrel, tiszta, ingyenes, megújuló energiát állíthatunk elő a vállalkozásunk számára. A napelemes rendszerrel a vállalkozásunk ökológia lábnyomát is csökkentjük, mert a napelem modulok által megtermelt áram nem jár káros széndioxid kibocsátással, így a közvetlen környezetünket is óvjuk a napelemes rendszerrel.

Egyszeri beruházással 30-40 évnyi ingyen áramhoz juttatjuk vállalkozásunkat, és a napelemes rendszereknek nincsenek plusz fenntartási költségei, további kiadások nélkül termeli az áramot a cégünk számára. A napelemes rendszer által megtermelt egyenáramot az inverter alakítja át a vállalkozásunk számára is felhasználható váltóárammá, és ezt az áramot tápláljuk a szolgáltató hálózatába.

A napelem rendszer az üzemcsarnokok tetejére speciális tartószerkezettel kerül rögzítésre, ami az időjárás viszontagságainak is ellenáll. Építési engedélyre a napelem rendszerek tekintetében 50 kW-ig nincs szükség, tehát cégünk épületére ekkora rendszer felszerelhető.

Megújuló energia felhasználása egy üzemnél