SHARP napelem

A Sharp napelemei megtalálhatók otthonokban, középületekben és társasházakban, műholdakon, a közúti forgalomban, valamint az ipar különböző területein. Az alkalmazások széles köre bizonyítja, hogy a Sharp napelemek számos területen használhatók.

A Sharp 1959 óta foglalkozik napenergia hasznosításával. A környezet iránti felelősségtudatuk teszi a Sharp-ot globális hajtóerővé a fotovoltaikus energia kutatása és fejlesztése terén.

Miért jár jól, ha SHARP napelemet választ?

A SHARP világelsők a napelem rendszerek világában. A SHARP állított elő először napelem cellákat sorozatgyártásban, és azóta évről évre dönti meg a teljesítményi rekordokat.

A legkomolyabb rendszerekhez is ezeket használják. A legegyszerűbb napelemes zsebszámológéptől kezdve az űrben keringő műholdakig mindent képesek energiával ellátni.

SHARP napelemek teljesítménye

A SHARP napelemek a legjobb teljesítményt biztosítják. A gyárak a világelső Toyota minőségbiztosítási rendszer szerint működnek. Minden egyes napelem modult laboratóriumi körülmények között tesztelnek, amikről mindenki által elérhető mérési jegyzőkönyvek készülnek.

A legmegbízhatóbbak a piacon. A SHARP monokristályos és polikristályos napelemei a legmodernebb technológiával készülnek, így ellenállnak a legkomolyabb időjárási viszontagságoktól kezdve a legapróbb mikrorezgésekig bárminek.

Nem tudja, hogy mono- vagy polikritályos napelemet válasszon? A témával bővebben a Monokristályos vagy polikristályos napelem? cikkünkben írtunk. 

Napelem pályázat 2019
Napelemes pályázat magánszemélyeknek

SHARP napelem garancia

Napelemes pályázat magánszemélyeknek

A SHARP kiemelkedő garanciát vállal napelemeire. A SHARP minden napeleme esetében garantálja, hogy 25 éven át minimum 80%-os teljesítményen fog működni.

Könnyen elérhetőek, hiszen a világelső japán vállalat kiterjedt európai infrastruktúrával rendelkezik, így az információkéréstől kezdve a garanciaérvényesítésig mindent gond nélkül el lehet intézni rajtuk keresztül.

Válaszd a SHARP napelemeit családi házadra, hogy hosszú évtizedeken át gondtalanul élvezhesd a fotovoltaikus rendszer nyújtotta környezetbarát anyagi biztonságot!

A napelem cella két különböző, egymással összekapcsolt, vékony rétegű félvezető anyagot tartalmaz. Az egyik félvezető pozitív szennyezést, a másik negatív szennyezést kap. Ezek a félvezetők általában szilíciumból készülnek, de készülhetnek más anyagokból is. A szilícium elméletileg korlátlan ideig változatlan marad, így igen alkalmas ilyen célokra történő alkalmazása. A kristályos alapú napelemek között a cellák gyártási folyamata alapján megkülönböztetünk monokristályos és polikristályos napelemeket.

A különbség a két technológia között a szilícium tömbök előállításában van, amiből a napelem cellákat vágják. A polikristályos cellákat öntik négyzet alapú tömbökbe, eközben a szilícium több kristályban dermed meg. A monokristályos celláknál a szilíciumot elektromos térben húzzák ki henger alakúra, és a szilícium egy tömbben dermed meg.

A monokristályos cellák az éleit levágják a henger alakú tömbből, hogy jobban el lehessen helyezni őket a napelem modulon. Leggazdaságosabban nyolcszög alakú cellákat lehet vágni a mono tömbökből. Így ránézésre is könnyen meg lehet különböztetni a poli és monokristályos cellákat és az abból készült napelemeket, a polikristályos négyzet, a monokristályos nyolcszög alakú cellái alapján. 

A monokristályos napelem a forró égövön, vagy kifejezetten direkt napfénynél nyújt jobb teljesítményt, a polikristályos szerkezetű napelemek jobban szeretik az északibb területek nem annyira direkt, szórt fényét, amely mellett stabilan képesek dolgozni akár a 15-17%-os hatásfokkal is. A monokistályos napelemek 17-22% hatásfokon termelnek. A Japán Sharp 1959 óta foglalkozik napenergiával. A környezet iránti felelősségtudatunk teszi a Sharp-ot globális hajtóerővé a napenergia kutatása és fejlesztése terén. A Sharp monokristályos napelemei prémium minőséget képviselnek a napelem modulok között.

A napelem gyártók két különböző garanciát különböztetnek meg: a termékre vonatkozó jótállást és a teljesítményre vonatkozó garanciát. A napelem teljesítménye használata során általában csökken. A maximálisan megengedett csökkenést a teljesítmény garancia határozza meg. A Sharp 10 éves termék garanciát és 25 éves folyamatos teljesítmény garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy 25 év után is 80% felett teljesítenek a Sharp monokristályos napelemek. Néhány gyártó bizonytalanabb garanciát vállal a teljesítményre. A Sharp folyamatos teljesítmény garanciája kiszámítható biztonságot jelent a napelem rendszer tervezésénél. 

A Sharp a monokristályos napelemek széles skáláját állítja elő. A Sharp monokristályos napelemek kimagasló 18-20% közötti hatékonysággal működnek. A hatásfok a bejövő napenergia és a kimenő (napelem által termelt energia) aránya. Mivel a napelemek évtizedeken át ki van téve a környezeti hatásoknak, ezért rendkívül ellenállónak kell lenniük. Éppen ezért a Sharp kiváló minőségű alapanyagokat használ a gyártás során, melyek bizonyítottan helytállnak nehéz környezeti körülmények között is. A Sharp monokristályos napelemek a jégesőnek is ellenállnak, a cellákat védő biztonsági üvegnek köszönhetően. Cégünk a napelemes kivitelezései során a Sharp monokristályos napelemek széles skáláját használja.