Napelemes áramtermelés

A napelemes áramtermelés teljes mértékben környezetbarát, semmilyen károsanyag kibocsátással, zaj és porszennyezéssel nem jár, megújuló energiát állít elő.

A napelem vagy fotovillamos elem olyan szilárdtest eszköz, amely az elektromágneses sugárzást, az úgy nevezett foton befogást közvetlenül villamos energiává alakítja.

Az energiaátalakítás alapja, hogy a sugárzás elnyelődésekor mozgásképes töltött részecskéket generál, amiket az eszközben az elektrokémiai potenciálok, illetve az elektron kilépési munkák különbözőségéből adódó beépített elektromos tér rendezett mozgásra kényszerít, vagyis elektromos áram jön létre.

A szolár cellákat különböző méretben és formában állítják elő, a felhasználási területnek megfelelően. A kisebb bélyeg méretűektől a néhány 10 centiméteresig. A cellák összekapcsolásával szolár modulokhoz jutunk.

Ezekből a modulokból állítják elő a felhasználó számára a napelem rendszert. A napelemes rendszerek mérete egyebek közt függ a napsugárzás mennyiségétől, az elhelyezéstől és a felhasználói igényektől. A napelemes rendszer a szolár cellákon kívül tartalmazza még az elektromos csatlakozásokat, az illesztési eszközöket, teljesítmény szabályozókat, és az akkumulátorokat.

Napelemes áramtermelés egy családi házon

A napelemes rendszer a villamos energiát teljesen környezetbarát módon, szennyezést okozó károsanyag kibocsátás nélkül állítja elő. A napenergia a jövő meghatározó energiaforrása.

A napelemes rendszerünkkel a teljes éves áramfogyasztást ki lehet váltatjuk, így áramdíjat nem, csak a minimális alapdíjat kell fizetni. A napelemekkel termelt áram biztonságot ad, mivel függetlenséget teremt a jövőbeli energiaár-emelésektől.

A napelem rendszerekben nincsenek olyan mozgó alkatrészek, amelyek elromolhatnak, így nincsenek karbantartási költségek, a napelemek csak csendben termelik a áramot számunkra. A napelemes rendszer beruházásunk értéknövelő beruházás, a napelemes rendszer növeli az ingatlanunk értékét.

Napelemes áramtermelés egy családi házon
Napelemes áramtermelés egy kocsibeállón

Napelemes áramtermelés egy kocsibeállón

A napelemes rendszer a villamos energiát teljesen környezetbarát módon, szennyezést okozó károsanyag kibocsátás nélkül állítja elő.

A napenergia a jövő meghatározó energiaforrása. A napelemes rendszerünkkel a teljes éves áramfogyasztást ki lehet váltatjuk, így áramdíjat nem, csak a minimális alapdíjat kell fizetni. A napelemekkel termelt áram biztonságot ad, mivel függetlenséget teremt a jövőbeli energiaár-emelésektől.

A napelem rendszerekben nincsenek olyan mozgó alkatrészek amik elromolhatnak, így nincsenek karbantartási költségek, a napelemek csak csendben termelik a áramot számunkra. A napelemes rendszer beruházásunk értéknövelő beruházás, a napelemes rendszer növeli az ingatlanunk értékét